Armutun Yararları


ARMUT UN FAYDALARI
Diyete lezzetli bir katkı olmasının yanı sıra, armutlar, tıbbi yararlar sağlayan birçok besleyici maddeyle de doludur. Faydalara ayrıntılı olarak bakalım;
Sindirimi Sistemi
Minnesota Üniversitesi'nde profesör olan Dr. Joanne Slavin'in yaptığı bir araştırma , armut gibi meyvelerin çok iyi bir diyet lifi kaynağı olduğu sonucuna varıyor.
Tek bir armut porsiyonu, lif alımı için günlük gereksinimin% 18'ini sağlarken, sindirim sağlığını iyileştirmek için de çok güçlü bir ajan olabilir. Armuttaki liflerin çoğu , çözünmeyen bir polisakarittir (NSP), yani bağırsaklarda bir hacim kazandırıcı madde olarak işlev görür. [4] Bu lif, yiyeceği biriktirir ve yığın ekler, böylece yiyeceğin bağırsaklardan geçmesi daha kolaydır. Ayrıca, mide ve sindirim sularının salgılanmasını uyarır. Aynı zamanda bağırsak hareketlerini düzenler ve şansını azaltır kabızlık yanı sıra ishal ve gevşek tabure. Ayrıca, armut lifinin kumlu doğası, kansere neden olan ajanlara ve kolondaki serbest radikallere bağlanmasına yardımcı olur ve organı zararlı etkilerinden korur.
Bağışıklık artırmak
Amerikan Klinik Beslenme Dergisi bağışıklığı artırma gibi C vitamini faydaları içeren kapsamlı bir çalışma yer verdi. [9] Armut antioksidanlar ve C vitamini, beyaz kan hücresi üretimini teşvik etmek için faydalıdır. Ayrıca soğuk algınlığı, grip ve diğer hafif hastalıklar gibi durumların ortadan kaldırılmasına yardımcı olan bağışıklık sistemini güçlendirdiği de bilinmektedir.
Şifa hızlandırmak
C Vitamini ayrıca vücudun çeşitli organlarında ve hücresel yapılarında yeni doku sentezinin önemli bir parçasıdır. Bu vücudun metabolizmasını tutar çalışan sorunsuz ve tüm fonksiyonların düzgün çalışması sağlanır. Ayrıca, yara iyileşmesi, armutların sağladığı yüksek seviyelerdeaskorbik asit ile hızlandırılır .Ayrıca kardiyovasküler sistemdeki gerginliği azaltan ve bazı kalp hastalıklarının gelişmesini önleyen hasarlı kan damarlarının onarılmasına yardımcı olur.
İltihabı azaltmak
Armutların antioksidan ve flavonoid bileşenleri , vücutta iltihaplanma ile ilişkili ağrıyı azaltarak antiinflamatuar etkilere neden olabilir . Bu, artrit , romatizmal koşullar, gut ve benzer durum semptomlarındaki azalmayı da içerir .
Kemik Sağlığını Geliştirin
Armutların yüksek mineral içeriği magnezyum, manganez, fosfor , kalsiyum ve bakırdır. Bunlar kemik mineral kaybını azaltmada ve osteoporoz ve kemiklerden destek eksikliği nedeniyle vücudun genel güçsüzlüğündeki zayıflatıcı koşulları azaltmada yardımcı olur .
Kısacası : Bu Meyveyi Her Canlı Tatmalı, Yemeli ve Faydalanmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.