Windows Otomatik Ön bellek Temizleme


SSD disklerin hayatımıza girmesiyle beraber hafıza boyutlarımız haliyle düştü averaj SSD kullanıcısı 128GB’lık bir hafıza ile kullandığı programlar adobe programları, oyunlar, tarayıcı vb. Derken windows’un ön belleği haliyle doluyor ve C diskinde boş alan olmadığı için çalıştırmanıza izin vermeyebilir. Ön belleği silmenin farklı yöntemleri var. Bu yazımda otomatik önbellekleme iyi mi silinir onu anlatacağım.
İlk Önce Windows + R komutunu kullanarak Çalıştır penceresini açıyoruz karşımıza gelen ekrana “appdata” yazıyoruz. Oluşturulan klasöre sırasıyla ” C:UsersKULLANICI ADIAppDataRoamingMicrosoftWindowsStart MenuPrograms ”
Daha sonrasında masaüstüne yeni bir metin belgesi açarak içerisine ;
rd %temp% /s /q
md %temp%
yazıp farklı kaydet diyip dosya uzantısını .Bat olarak kaydediyoruz. ” Örn; cleantemp.Bat ” kaydettiğimiz dosyayı ” C:UsersKULLANICI ADIAppDataRoamingMicrosoftWindowsStart MenuPrograms ” içerisine atıyoruz. Artık bilgisayarımız her yine açtığımızda otomatik olarak ön bellek temizleme işlemi gerçekleşecek.
Peki bu komutlar nereyi siliyor ?
Bunu görmek için Windows + R komutu çalıştır ekranına ” %temp% ” yazıp açıyoruz. (C:UsersKULLANICI ADIAppDataLocalTemp) bu şekilde de ön hafıza klasörünü açabiliriz.
Burada gördüğünüz tüm dosyalar windowsun önbelleğine almış olduğu dosyalardır. Ellede silebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.